ARTCREATION FILMS – За нас

Защо да изберете ARTCREATION FILMS
„Единственият начин да направите нещо велико е да обичате това, което правите!“ – Стив Джобс
Ако вярвате, че ARTCREATION FILMS се отличава от останалите със стил, който докосва сърцата ви, тогава значи сте на прав път. Ние се отличаваме със способността си да създаваме уникални, бутикови филми, които са изпъстрени с много емоция, нежност, красота, музика и говор, поднесени по един елегантен начин. Работим с любов и това си личи. Освен това музиката играе огромна роля в нашите филми. Тя е ключовият елемент към това да се противопоставят контрастни емоции, смяна на настроения, пренасяйки ви в различна атмосфера и ние вярваме, че нашият опит допринася за успешният подбор на силно въздействаща музика, която да ви разтупти. Нашата крайна цел е да останете без дъх.
Важен ли е звукът за създаването на качествени филми?
Ние вярваме, че добрият звук е толкова важен, колкото и добрата картина. Лошият звук може да развали иначе блестяща продукция. Разбирайки важността на качествения звук, ние сме инвестирали не само много материални средства, но и години усърдно учене и практикуване на тонрежисьорски умения. Това което отличава един професионален видео продукт от аматьорски е именно професионално третирания звук! Горди сме, че тук в ARTCREATION FILMS знаем как правилно да обработим, изчистим, миксираме и мастерираме звука за вашия филм!
Ние не правим сватбено видео, ние правим сватбен филм. “Photography is truth. The cinema is truth twenty-four times per second.” – Jean-Luc Godard
Има огромна разлика между репортажното видео от преди 20 години и създаването на цял филм, в който главните герои сте вие. Използват се технически и композиционни похвати както при филми създадени за големия екран. Обръща се изключително голямо внимание на всеки детайл. Интервюират се гости, младоженци и родители. Стремим се да уловим и атмосферата, която е много важна за пресъздаване на събитието, което може да се гледа от хора, които не са имали възможност да дойдат на вашия сватбен ден. Обработва се цвят, правят се корекции, мастерира се крайния продукт. Получавате един завършен и готов филм за прожекция на големия екран.
Каква техника се използва?  
Огромно значение оказва качеството на използваната техника. Всяка година актуализираме техниката, с която работим за да бъдем винаги в крак с най-новото и най-доброто! Можете да бъдете сигурни, че вашата сватба ще бъде заснета от най-качествените камери и обективи, които са актуални в момента дори и за Холивуд.
Еднокамерно или мултикамерно заснемане – сватбено риалити…
Отминаха дните, когато един оператор с една камера може да отрази целия сватбен ден. Толкова много движение, динамика, променящи се сцени, светлина, неконтролируеми статисти постоянно завземат снимачната сцена…Това е най-трудното риалити шоу за заснемане, поради което се налага мултикамерното заснемане като новия стандартен формат за заснемане на едно сватбено събитие. От две до осем камери снимат едновременно, като звукът също се записва отделно. Само така може да се постигне качествен продукт. Естествено, за съжаление синхронизирането и обработването на тази огромна информация е дълъг и бавен процес. И все пак ние сме намерили начин да ускорим максимално сроковете на изпълнение без това да става за сметка на качеството!
Защо може да се доверите на ARTCREATION FILMS
Всичко по две… Сигурността е на първо място сред нашите приоритети, защото ние вярваме, че тези неповторими мигове няма да се повторят повече и ние сме длъжни да ги запазим за вечни времена. Винаги дублираме всичко по две. Не само, че правим резервни копия на суровия материал на две различни места, но и винаги разполагаме с резервна камера по време на събитието, в случай, че нещо се обърка. Освен това сме горди да съобщим, че вече имаме достатъчно огромно дисково пространство, което ни позволява да пазим всички файлове на всички наши клиенти до две календарни години! Така може да бъдете спокойни, че вашите спомени ще бъдат съхранени на сигурно място.
Кой избира ARTCREATION FILMS.
Хора, които обичат сигурността, точността, коректността, качеството, творчеството, изкуството, които са чувствителни по натура. Опитът ни показва, че нашите клиенти са хора, които са надарени с изключителен усет към детайла, имат много високи критерии към композиция, звук и картина. В крак са с най-новите технологии и тенденции. Имат критично и същото време прецизно око. Това са хора, които дълбоко оценяват нашата идейност и креативност, за което сме им безкрайно признателни и благодарни!
доц. д-р Цанимир Байчев – създател и собственик на ARTCREATION FILMS – пианист, композитор, педагог, оператор, пилот и монтажист.